Kā efektīvi izmazgāt 6 visizturīgākos traipus

Izmest savu iecienītāko garderobes priekšmetu atkritumu urnā, jo uz tā ir izveidojies traģ**ks traips, nav patīkama situācija.

Ne vienmēr ir iespējams to glābt: dažkārt vienkārši zaudēts laiks, dažkārt izvēlēts nepareizs līdzeklis vai nepareiza ūdens temperatūra. Šajā materiālā ir apkopoti pieredzējušu saimnieču padomi par to, kā mazgāt sešus traipu veidus, kas tiek uzskatīti par praktiski neizmazgājamiem.

Kā izmazgāt As**s traipus

Šķiet, ka visi to zina, bet ik pa laikam mēs pieļaujam liktenīgu kļūdu: viņi sāk mazgāt traipu ar siltu ūdeni. Un fizikas un ķīmijas likumi ir neaizskarami: temperatūras ietekmē As**is droši iekļūst auduma pavedienos, un turpmākās darbības traipu likvidēšanai zaudē jebkādu jēgu.

Tāpēc pie pirmās izdevības ar asinīm aptraipīto auduma vietu pakļaujiet vēsā ūdens straumei (22-25 grādi pēc Celsija), pēc tam uzklājiet ziepju šķīdumu (ārkārtas pasākumiem piemērots arī trauku mazgāšanas līdzeklis), berzējiet (bez fanātisma) un mazgājiet.

Kā mazgāt zāles traipus

Netīrās vietas labi izmazgājiet ar veļas ziepēm vai šķidro veļas mazgāšanas līdzekli. Berzējiet ar mīkstu birsti. 10 – 15 minūtes mērcējiet siltā ūdenī. Pēc tam mazgājiet saskaņā ar norādījumiem uz produkta etiķetes.

Kā mazgāt pieneņu traipus

Pieneņu sula atstāj paliekošus spilgti brūnus traipus uz apģērba. Galvenais apdraudējums ir tas, ka sākumā tie nav redzami un parādās tikai pēc mazgāšanas karstā ūdenī. Vieglākais veids, kā izmazgāt pienenes, ir nekavējoties apstrādāt audumu ar šķidru traipu tīrītāju vai ziepēm. Pieneņu sulai vajadzētu izšķīst auduma šķiedrās un izskaloties ar ūdeni.

Kā mazgāt kafijas traipu

Pirmkārt,  doma “mazgāt, kad radīsies tāda iespēja” ir nepiemērota. Otrkārt, ir ļoti svarīgi izvēlēties veļas mazgāšanu līdzekli, šādu traipu vēlams noņemt pēc iespējas ātrāk.

Savdabīga dzīves gudrība: ja netīrā lieta ir balta vai gaiša (parasti šajā kategorijā ietilpst pat mēreni krāsainas lietas, izņemot melnas, tumši zilas u. c.), labāk ir riskēt un izvēlēties pulveri “baltam un gaišam” apģērbam, nevis “krāsainam”. Produkts gaišam apģērbam, protams, ir “agresīvāks” un līdz ar to arī attiecībā pret kafijas traipu strādās labāk.

Kā mazgāt vīna traipu

Noslaukiet traipu ar sausiem papīra dvieļiem. Pēc tam vismaz pusstundu iemērciet aukstā ūdenī. Ja traips neiziet, apstrādājiet to ar trauku mazgāšanas līdzekli. Pēc tam mazgājiet kā parasti.

Lasi vēl: Patisonu sacepums, pret kuru tik retais būs vienaldzīgs

Kā mazgāt taukainus traipus

Iespējami ātri uzkaisiet sāli uz traipa. Tas absorbēs taukus, un priekšmetu būs vieglāk mazgāt. Pēc tam novietojiet priekšmetu uz sausas drānas ar traipu uz leju. No apakšpuses apstrādājiet traipu ar trauku mazgāšanas līdzekli, tas ļoti labi šķīdina taukus. Labāk lietot bezkrāsainu, lai krāsvielas neveidotu traipus uz apģērba. Izskalojiet lietu un mazgājiet augstākajā temperatūrā, kas ir droša šāda veida audumam.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment